Monday, September 19, 2016

UNIT BARU, KAWAN BARU 2016

Assalamualaikum...

Weeiitt weeeiit...1 April 2016, rasminya Cuyang berpindah ke Unit baru iaitu Unit Pembangunan Usahawan Kraf.  Walaupun masih cabang dari Bahagian Pembangunan Industri dan masih mempunyai bapak nya yang sama..iaitu Mr.Aim (En.Ibrahim Ismail).  Yer lahh..dah berbelas tahun duduk kerusi di parlimen Unit Promosi ( sejak April 1996 until 31 Mac 2016 ), now baru merasa unit baru, kawan baru dan suasana kerja dan persekitaran yang baru.  

Sebenarnya Cuyang bukan tak pernah nak di tarik keluar dari Promosi...acapkali pun..zaman arwah En.Ismail M.Amin, pernah ditawarkan duduk di Bhg.Usahawan (memantau usahawan anyaman (hasil rimba, ketika itu lah) tapi tak lepas, then semasa En.Ibrahim sendiri, dah dapat surat pertukaran ke Bahagian Teknikal, tetapi masa tuh tengah sibuk HKK, so ditangguhkan lepas HKK selesai, tapi sampai tertangguh-tangguh terus tak jadi..hahahahha ..adooiii.

So, kali nih ikut jer semua itu ada hikmahnya...at least dah merasa macam-macam kat Promosi, now masuk lagi cabang baru iaitu usahawan di bawah projek Satu Daerah Satu Industri.  So, tu je setakat nih...nanti kita cerita lagi k...:)





No comments: