Friday, May 22, 2015

IGEROMEO ...new meow on the block :)

assalamualaikum

Lama rasanya Cuyang tak update blog nih..sejak Leo pergi macam maleh nak bukak, or nak update ape-ape..tapi yerlah kengkawan cakap ...kucing jer pun..tapi sebab kucing bernama Nemocamelo nih lah yang telah membuat separuh semangat ku hilang dibawanya...huhuhuhuh sedeeeyyyy beb..pencinta kucing jer tau ko..huhuhu.

Tapi takpelah, ape-ape pun hidup perlu diteruskan dengan positif dalam semua segi. Alhamdulillah, Cuyang terasa bangkit semula utk memberitahu kengkawan blogger yang Cuyang telah ada IGEROMEO si comel yang berusia lebih 8 bulan, masih teruna (belum dimandulkan..omg), kacukan maine coon, parsi dan bengal sikit kot nih..hehe.  Igeromeo telah diserahkan utk tanggunjawab Cuyang pada 26 April 2015.

Kucing ini diberikan oleh teman dari Kelab Kucing Malaysia, yang asalnya Cuyang bertanya untuk proses mating bagi Princess Calico, kucing domestik (kacukan maine coon / parsi yang dijaga oleh teman rapat Cuyang sendiri), Suppose Princess nih planningnya utk Leo, tapi hajat tak kesampaian. So, Pak Khalid Rashid, Presiden Kelab Kucing Malaysia ni bagi pinjam seekor (kebetulan masih teruna) untuk dimatching kan dengan Princess..namanya Tiger (umur dah masuk 1 tahun)  Tapi dalam masa seminggu Cuyang jaga, Pak Khalid inform yang dia bagi terus Tiger untuk Cuyang jaga...biar semangat sikit hidup..katanya...aduuhaiii memang nampak down ke...huhu.

So, dari asal namanya Tiger, Cuyang ubah kasi manja sikit panggil 'Iger' dan tengok dia suka menjeling, cuyang tambah 'Romeo' then jadilah Igeromeo...cute kann.  Iger (nickname) nih sememangnya manja bila dah kenal tetapi selepas 2 minggu lerr sebelum tuh asik lari macam cencorot bawak perut, nyorok, takut-takut bila nak di pegang..hahaha.  Adanya Iger memang ceria rasa, ada geng lepak tengok tv, bodyguard (tidur kat lantai sebelah katil), tunggu luar pintu bilik air dan anta ke pintu time g keje...hehehe.

And now, sejak 17 Mei 2015 lepas, Igeromeo telah dikenalkan dengan Princess insyaAllah moga planning mendapat cucu-cucu bulus yang comel terhasil atas kehendaknya juga....insyaAllah. Tapi rasanya Cuyang nak suh mating ngan Comey gak..jadi dua lerr bini Iger ...hahahaha






Awal-awal masuk rumah...pemalu sangatttt...hahahhaha 

style feberett.....mengatak (bahasa pencinta kucing)


Manja dan suka bergurauu...calar balar tangan Cuyang



No comments: