Tuesday, November 18, 2014

NEMOCAMELEO ...welcome to my life...


Lamaaaaanya Cuyang tak menulis kan...tapi today nampak macam free sikit..hati dah berkobar-kobar nak share tentang berlaku sedikit perubahan dlm kehidupan sekarang. Aaaa mesti suprise kan...just share, baru2 ni semasa Promosi Hiasan Dalaman & Seni Taman 2014 berlangsung, team promosi telah melaksanakan aktiviti Si Comel Meow@Craft bersama Kelab Kucing Malaysia (presiden yang peramah - Pak Khalid).  Yang teruja nya coz, semasa aktiviti utama KKM pada 26 Oktober 2014, iaitu Pertandingan Kucing Cantik...KKM telah menghadiahkan seekor kucing utk boss Cuyang dan Cuyang sendiri...walllaaaaa...comelnyaaaa..aaaa sebab dia seekor ni lah yang telah mencorak warna-warni dalam hidup Cuyang sekarang.. Nama asalnya Nemo..tetapi bila Pak Khalid kata dah panggil Leo, terus Cuyang gandingkan nama IC dia 'Nemo Cameleo'...hehehe cute tak..Leo nih ada baka Maine Coon + persian..tu yg panjang & bulu lebat.



Sejak dah berteman nih.. dia lah teman borak, teman tengok TV, teman gelak, teman lepak dan kadang2 teman tido...hahahahha...Jadual harian turut berubah tau...pagi2 dah settlekan dia dulu..then baru g keja. Leo nih pun cerdik...pernah dua kali dia angkut kunci rumah (Cuyang biasanya letak atas meja makan tiap kali balik kerja) dan jatuhkan sebelah Cuyang bila time cuti...ingat2 macam nak suruh bangun g kerja...alahaiii so sweet kan. So, tu saje lah citer Leo nih...nanti2 Cuyang entri lagi k...meeooowwwww





Minggu ke 2 promosi, bawak ke KKKL dan buatkan kad pengenalan utk dia...hehehe..sonang nak bawak travel..:P . So confirm umur dia dah 5 bln (Oktober 2014) mengikut kata doktor veterinar tu lerrr...budak lagii hehehe










Now, ape saje Cuyang buat dia turut menempel kat situ..pusing2 kaki...usik sane, usik sini...cermin pun share sekarang nih...hahaha


********************************************************************

LEO - TURN 7 MONTH

Bulan Disember 2014...Leo dah masuk 7 bulan.  Macam susah gak nak kira gitu ek..tapi ikut jer lahh kiraan doktor tuh...tapi kalu tengok pada muka dan body dia..dah mula panjang dan besar.  Tapi perangai memang manja...Cuyang balik rumah jer..datang menerpa...minta dukung...(sebab bila terus dukung muka memang manja, terlentok2 ...hehehhee) 






Makin hensem anak momiiii nihhh


**************************************************************************

PENJAGAAN LEO

Ada gak yang tanya Cuyang bila tengok Leo dah beso panjang....hehehe.  Leo setakat nih alhamdulillah makin sehat..makin gebu..warna bulu pun sihat.   Ni antara yang masuk dalam perot Leo..tolak besi batu jerk...hhehehe.





Brand LV ni jer yang boleh buat dia makan tak angkat2 muka...terjah jer selagi ada dalam bekas tuh.  Asalnya bagi brand Britt...tapi dia kurang minat walau tau penuh dengan pelbagai vitamin yg bagus utk kucing.


Ni namanya Baja Kucing. Cecair nih Cuyang campurkan dalam minuman dia.  Awalnya memang tak nak sentuh langsung..bau agak kuat..tapi dah tu jerrr yg kita letak...selang beberapa jam..minum jugak...n now konsisten.  Ni elok utk naikkan warna bulu..n kurangkan bulu gugur. 



Ni yang paling Leo suka...cookies dari rumput yang kucing suka tuh.  Senang..hulur jer kat mulut dia...ngapppp hilang...hahaha.  Harga boleh tahan ...RM4.00 utk pak yg paling kecil. 


Ni plak...serbuk utk otot dia...hehehhe..melampau kannn sejak2 ada Leo nih...ape saje Cuyang try.  Ni brand Oceankiss...Cuyang campur 1 sudu serbuk daging nih dlm air minuman lain n buat setiap 2 hari...memang licin bekas tu dia jilat.





Tu jer lahhh takat nih yg mampu utk kesihatan Leo...memang kalu ikutkan banyak lagi brand yang hebat2 tapi ikut kemampuan ler jugak takmo membazir berbelanja ek Leoooo.  Tapi kucing abah kat kampung si 'Kuning' tuh gemok jugak (tengok tuh dah macam Garfield) abah bagi makan friskies jer...nak try yg nih abah kata takyah dahh coz Kuning lagi suka friskies...hehehhe...


No comments: