Thursday, October 17, 2013

ALAHAIII SI PERAGUT

12 Oktober 

Betul-betul Tragedi Oktober bak kata lagu Awie tuh.  Malam tuh, jam 10.30 malam, Cuyang on the way balik dari sesi demo air di rumah kak Mahizan di Rawang.  Actually dengan upline AzieMan, tapi kami g kereta berasingan.  Time balik tu lerr...kerana nak cepat sampai dan ikut shortcut ke Sentul, Cuyang ambil jalan Taman Koperasi Polis/Batu tuh...memang selalu ikut situ kalu g Giant.  

Then sampai traffic light yg ketiga dari simpang besar, Kelly dok depan sekali n lane tepi sekali...tetiba bunyi meletuppp....Cuyang terus berpaling ke kanan ingatkan bunyi tembakan ke ape...bila berpaling ke kiri, sekelip mata handbag Cuyang melayang ke luar tingkap....dan terus dilarikan oleh penunggang motor.  Cuyang sempat pegang bontot beg tuh..tapi tetap terlepass n dalam tersedar terus tarik balik tangan bila ternampak motor kedua dok rapat kat dinding pintu. Cessssss....peragut jahanammmm...aduiii..dah la nak dekat raya..sekelip mata tuh..ingatkan ada benda meletupp.  Bila di fikir...n kata polis salah satu kecuaian Cuyang jugak kot...coz handbag tuh letak tengah2 seat depan dan kaler yang cerah (warna hijau) buatkan ia jelas kelihatan.  

Sedih jugak..syukur alhamdulillah balai polis caw.Batu ada berhampiran.  Di balai polis Cuyang block semua nombor akaun bank...nasib pegawai polis tuh tolong google no.customer service bank2 tuh.  Polis maklum, area tuh memang kawasan selalu ada kes ragut...patutnya letak laaa CCTV kalu dah tau kawasan popular ek.  
  
Jam 1.30 pagi baru selesai report dan Cuyang di escort oleh abg polis balik ke Sentul...huuuwaaa...takut..cermin berlubang.  Apepun bersyukur juge Cuyang selamat...takpelah  takde rezeki laa tuh.  Ini juga jadi peringkatan tuk semua..handbag sorok-sorok kan juga..bawah seat ke..bonet ke...aduuhaiii


Abang polis tukang escort balik rumah....sambil drive hati berdebar-debar tak hilang lagi...sedeyyyy.


Keadaan cermin pecah dalam kelly



selang 3 hari...terus pasang tinted...huhuhuhu



No comments: