Thursday, March 14, 2013

SAKIT LAGI...DENGGI LERRRR PULOK..:p

15 ~ 19 Januari 2013....waaaaa...dalam sibuk2 nak prepare HKK 2013 aritu boley plak cuyang kono cucuk kek nyamuk aedes nih...denggi ooo denggi.  Bila dah demam masuk lebih seminggu, tak boleh jadi kena gak ninjau hospital. Then 15 Jan. kak Shikin dan Yus anto ler ke HKL (walau pun HKL nih padat, lambat, susah parking...tetap pulak jadi pilihan cuyang). 




















Hari pertama daftar masuk...seronok yus tolakk...hehehehe.  Tqvm kak kin dan yus..jasamu dikenang.


Sekali confirm ada virus denggi... apa lagi berpindah tido kek HKL ler.  Memang betul ler kann..memang sakit semua sendi bila kena virus nih, nak berjalan pun sakit lulut teramat sangat..sampai nak pakai baju then angkat tangan, bengkok tangan pun rasa sakit dan lemah teramat...namun begitu syukur alhamdulillah virus tu tak melarat menjadi lebih teruk...deman panas..sakit sendi jer.  Di HKL cuyang mulanya dok kelas 3...punya lah sendat & padat..katil pun dok kat hujung tingkap nun..masuk hari ke 2 baru dapat bilik di kelas 1. Bilik ada 2 katil..bersebelahan cuyang adalah isteri kepada Datuk A.Rahman Hassan..penyanyi 60an tu. Sempat la juga petang tu abah dan angah datang melawat..dapat snap 1pic bersama.  Punyalah suka dia jumpa idola..katanya. 







Tapi yang heran dalam sakit demam tuh selera makan tetap sama...hahahaha...tekak tak sakit..:P.  Angah sempat bawak sup ketam (home made) best..Along pun bawak tapi tunjuk jer..(adnan made)..hahaha. pepun..nasihat cuyang..time2 dah demam melarat tu, jangan ler tunggu lae terus jer ke hospital terdekat k..bak kata doktor kat situ..'cegah dulu sebelum parah'.



Selera makan ok...lagipun HKL dah upgrade..kelas 1 ada pilihan 'western food'...hari2 chicken chop..hehehe

No comments: