Friday, January 27, 2012

SAKIT LAGI..2012 - Benjol ooohhh benjol

10 Januari 2012, selamat kaki kanan cuyang menjalani pembedahan kecil buang benjol yang tersimpan lebih suku abad.  Ini pun atas dorongan dari sahabat allahyarham Noram agar buat keputusan tegas bagi memastikan kesihatan terpelihara.  Sebenarnya dah hampir 3 bulan cuyang berulang alik di Ortopedik, HKL jalani pemeriksaan, buat ultra-sound lagi...so bila doc tanya nak buang ke...cuyang pun confirm jer laa buang, senang takyah nak mikir ape2 lagi nanti...hehehehe.  InsyaAllah 13 Februari 2012 ni plaster dah boleh buka..moga2 ketulan tu bukan yang serius..seperti kata doc..kadang2 ketulan tu hanya lemak tepu saje..dont worry...hehehe..sejukk gak hati bile dengar.  Apepun, nasihat cuyang jugek pada kengkawan...kalau rasa ada yang tak kena kat body kita tak salah kalau kita terus rujuk pada doktor...jangan segan, takut or malu untuk kesihatan kita sendiri k. Chayookkk...:) cuyang love u all

2 comments:

asparaguswhite said...

nape tak amik gambar benjolan tu..nak tengok.tak tau pun akak buat small operate.

Anoor Alwi said...

huhuhu...mmg tak mo mikir...takut mulanya, almaklum bab benjol2 timbul macam alien nih. Tapi syukur alhamdulillah bukan yg merbahaya. Alien tu pun doc nak simpan utk uji..hehe