Monday, September 19, 2016

UNIT BARU, KAWAN BARU 2016

Assalamualaikum...

Weeiitt weeeiit...1 April 2016, rasminya Cuyang berpindah ke Unit baru iaitu Unit Pembangunan Usahawan Kraf.  Walaupun masih cabang dari Bahagian Pembangunan Industri dan masih mempunyai bapak nya yang sama..iaitu Mr.Aim (En.Ibrahim Ismail).  Yer lahh..dah berbelas tahun duduk kerusi di parlimen Unit Promosi ( sejak April 1996 until 31 Mac 2016 ), now baru merasa unit baru, kawan baru dan suasana kerja dan persekitaran yang baru.  

Sebenarnya Cuyang bukan tak pernah nak di tarik keluar dari Promosi...acapkali pun..zaman arwah En.Ismail M.Amin, pernah ditawarkan duduk di Bhg.Usahawan (memantau usahawan anyaman (hasil rimba, ketika itu lah) tapi tak lepas, then semasa En.Ibrahim sendiri, dah dapat surat pertukaran ke Bahagian Teknikal, tetapi masa tuh tengah sibuk HKK, so ditangguhkan lepas HKK selesai, tapi sampai tertangguh-tangguh terus tak jadi..hahahahha ..adooiii.

So, kali nih ikut jer semua itu ada hikmahnya...at least dah merasa macam-macam kat Promosi, now masuk lagi cabang baru iaitu usahawan di bawah projek Satu Daerah Satu Industri.  So, tu je setakat nih...nanti kita cerita lagi k...:)



Tuesday, January 5, 2016

CUYANG ARTCRAFT @ Nasi Lemak Kopi O - Disember 2015

Alhamdulillah...CAC dapat jemputan dari Kelab Kucing Malaysia menerusi presiden nya Pak Khalid utk membantu mempromosikan aktiviti KKM Charity Bazaar di SACC Mall.  Tapi yang best dan gabranya join dalam program Nasi Lemak Kopi O bersama group KKM yang lain.  Terujaaa jugak coz produk CAC mendapat perhatian penerbit NLKO dan KKM sendiri. So, program akan diudara secara langsung pada 19 Disember 2015 bertempat di perkarangan Sri Pentas TV3, Kota Damansara.  Selain daripada produk CAC, Cuyang ajak jugak kak Parbiyah utk promote kek cawan nya.  Sebelum confirm utk join, Cuyang sempat inform bos dan PA KP..almaklum kita nih gomen..so ni utk charity dan produk hobi...so lulusssss....hehehhee.

19 Dis.2015 (Sabtu)...alhamdulillah gak..along dan Nurul nak tolong Cuyang kat situ.  Jam 5.00 pagi, depa dtg Sentul n ambik terus ke Sri Pentas.  Jam 7.30 kami diminta utk set-up tempat dan termasuk jugak kak Sue Ulik Mayang (adoption stray cat) dan lain-lain kucing utk program Charity di SACC Mall.

selesai set-up...tunggu siaran langsung jerkk....huhuhuhu

Ayolahhh sumber dari whats up kengkawan yang tertengok...hehehehhe...maluuuu 




Selesai sudah...kami berarak ke SACC Mall utk aktiviti jualan.  

Monday, December 14, 2015

IGEROMEO DAH JADI DADDY....hehehehe...alahaii

7 Disember 2015

Alhamdulillahhhh...Comel selamat melahirkan 2 ekor baby yg berdedikan Igeromeo...hehehe. Berita gembira nih Cuyang terima time dlm bas nak g kursus ke Awana Genting...tiba-tiba member (tuan Comel dan Princess) msg kata comel dah selamat deliver...hehehhee.

Memang comel sangat..siap kat dahi ada brand Iger (corak W tuh)..memang sah lerr anak Iger..hahahaha.  Sekor kelabu dan sekor lagi coklat perang. Jantina hingga kini (15 Dis) belom sahih lagi..hehee.  Memang happy terasa walau pun tak bela sepenuhnya yg minah-minah nih..coz Cuyang cuma bela Igeromeo.  Apepun ommiii tetap sayang semua anak-anak bulus ommi...muahh muahhh

Ommi turut mendoakan agar Princess turut memperolehi rezeki yang sama...memang kesian tengok Princess..tak lekat pulak..belum rezeki aa tuh.




Momi Comey dok menyusukan anak..alhamdulillah..Comey selamat dan sihat.  Makin gomok pulak Cuyang tengok..pandai tuan dia jaga.




Foto terkini baby girl (24 Januari 2016) : KIKIE

Foto terkini baby boy (24 Januari 2016) : KIKO

KURSUS @ AWANA GENTING, Disember 2015




 


Sunday, November 22, 2015

KURSUS @ TOK BALI, KELANTAN 2015

Tup-tup nama naik kono g kursus di Tok Bali, Kelantan.  Alahaiii malas nya terasa...bila-bila dpt info kena join aktiviti dalam air-air bagaiii..menciiii...

Tapi bila dah sampai..perasaan mencii jadi terlebih suka plak..teruja pun adaa...hehehhe. Alkisah..selesai brainstorming aktiviti promosi....kami kena riadah di Pulau Perhentian...dengan sukan snorkling...perghhh...time muda-muda body ringan dulu pernah laa join...dah body berat nih nak berenang kat kolam rumah pun malass dan takut tak timbul..hahhahahaha

Tapi bila dah naik bot laju...perasaan best tu datang laaa...insyaAllah nak g holiday plak..perghh.

Bilik penginapan..Resort.... simple but nice

Bilik air...besoooooooooo ...tapi gerun ..hahah

Minum petang...sotong sumbat pulut manisss....ermmm tengok orang lain macam tak cukup...
tapi tekak cuyang tak masuk lerrr....sori yerk cik sotong
Bas pengangkutan kami...driver tetap bgMokhtar...alhamdulillah


Sesi dalam dewan kursus...brainstorming geng...jangan main-main aaaaa.  Kursus ni kami bersama membincangkan perancangan aktiviti pasaran dan promosi termasuk rekaan untuk tahun 2016. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.





Dah fenin-fenin brainstorming...aktiviti yang paling kami tunggu pastinya sesi riadah . Kali ni sesi riadah agak mendebarkan tetapi menjanjikan keseronokan yang hebat. Sebabnya...sesi riadah kami bermula di Pulau Perhentian...pastinya aktiviti di dalam laut..perhhhh seronokkkk.




On the way ke area snorkling


Tiga orang duyung Pulau Perhentian..hehehehe







Standby nak balik ke daratan semula dan terus balik ke Tok Bali



bye bye...Pulau Perhentiannn







Sesi riadah di tepi pantai...main bola tampar pantai..dan futsal pantai....main futsal nih golak yang lobih...hahahah..adooiii




 Kami dah nak balik....sempat posing sakannn nih...hehehehhe